
Deze maand staat cm: oog in oog met Remon Laldjising (30), interim professional bij Vanberkel Professionals. ‘Ik ben heel risico-avers en treed niet graag buiten mijn comfortzone. Maar dat helpt wel om jezelf te ontwikkelen.’
Waarom Vanberkel Professionals?
Ik werkte hiervoor bij Deloitte in de financial audit. Dat was heel leuk, maar ik miste iets. Bij Vanberkel Professionals kan ik zowel financial als internal audit doen, of IT audit of de coördinatie van projecten. Heel fijn vind ik dat het zo laagdrempelig is, waardoor je makkelijk kan schakelen.
Vanberkel Professionals is een interim- en adviesbureau gericht op de brede publieke sector waar meer dan 100 financieel specialisten werken. Wij werken in de rol van consultant, interim-manager en (IT-)auditor.
Uw belangrijkste taken?
Mijn grootste opdracht is bij een accountantskantoor. Daar treed ik op als opdrachtleider: ik stuur de assistenten aan en begeleid hen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de review van de werkzaamheden en het tijdig aanleveren van de auditrapportages.
Leukst en minst leuk?
De afwisseling vind ik het leukst. De ene keer kom ik als financial auditor over de vloer bij een gemeente, de andere keer voer ik een IT audit uit voor een ministerie, en weer een andere keer doe ik interne audits.
Als interim professional ga je naar allerlei klanten op verschillende locaties. De reistijd vond ik het minst leuk. Nu ik al sinds maart thuis werk mis ik het woon-werkverkeer eigenlijk wel.
Speciale projecten?
Er is wel één speciaal project dat me wel echt is bijgebleven. Toen ik hier net werkte hadden we een opdracht bij de Autoriteit Woningcorporaties. Daar beoordeelden we de scheidingsvoorstellen van woningcorporaties. Dat deden we met 10 collega’s. Als interim professional werk je bijna nooit samen met je eigen collega’s. Dus dat was wel heel bijzonder.
Verbeteringen op uw afdeling?
Ik ben van mening dat de communicatie tussen de IT auditor en financial auditor beter zou kunnen bij jaarrekeningcontroles. Dat komt denk ik doordat ze elkaars taal niet spreken. Dat was voor mij de reden om de IT audit-opleiding te gaan volgen. Nu kan ik echt het gesprek aan gaan om te komen tot een geïntegreerde controle-aanpak!
Permanente educatie?
Ik hoop dat ik dit jaar mijn RA haal. Afgelopen jaar heb ik de IT audit-opleiding afgerond. Daarnaast volg ik 1-op-1-coaching om ook mijn soft skills te ontwikkelen.
Vrije tijd?
Ik hou heel erg van muziek en auto’s. Zo ben ik dj geweest op hindoestaanse feesten, met als hoogtepunt optreden in de HMH. Nu sport ik voornamelijk: fitness.
Sterke en verbeterpunten?
Een van mijn sterke punten is dat ik goed een team kan begeleiden. Zeker als het gaat om jongeren: ik ben heel geduldig en kan goed de waarom-vraag uitleggen. Dat vind ik ook leuk om te doen.
Verbeterpunt is dat ik soms teveel opga in mijn werk. Ik vergeet pauzes te nemen. Nu ik thuis ben sleurt mijn vrouw me achter het bureau weg voor een wandeling.
Belangrijk inzicht?
Ik ben heel risico-avers en treed niet graag buiten mijn comfortzone. Maar dat helpt wel om jezelf te ontwikkelen. Ik had eerst helemaal niets met IT, maar ik wilde er toch meer van weten. Daarom ben ik de opleiding gaan doen. Ook 1-op-1-coaching vond ik niet zo nodig. Maar dat heeft me juist zoveel gebracht.
Impact corona?
Ik controleer ook zorginstellingen. Daar werden sommige controles doorgeschoven omdat bepaalde medewerkers die ik nodig had werden ingeschakeld voor bijvoorbeeld bron- en contactonderzoek. Hier heb ik uiteraard alle begrip voor.
En het thuiswerken heeft er toe geleid dat ik een nieuw koffiezetapparaat heb aangeschaft.
Belangrijkste tip?
Durf af en toe buiten je comfortzone te treden. Dat zorgt ervoor dat je je als professional beter ontwikkelt (maar doe het wel stap voor stap).
Dit interview is verschenen in cm: 2020, afl. 9. Wilt u ook meedoen? Stuur een e-mail naar de redactie.
Lees hier meer Oog in oog-interviews