cm: nieuwspanel: Verandering van spijs doet eten

Hoewel elke vergelijking natuurlijk mank gaat, gaan in deze uitdagende tijden mijn gedachten terug naar de crisis van begin jaren '80; met een instortende huizenmarkt, een sterk stijgende werkloosheid en een dalende BBP. Ik kreeg er als tiener weinig van mee. Mijn ouders hadden een tuinderij in Haarlem, met vollegrondsteelt en twee kassen. Ons leven speelde zich af op die 1,5 hectare tuinbouwgrond aan de rand van de stad. Boerenkool in de vrieskou en tulpen in de kas, in het voorjaar spinazie, sla, andijvie en zomers zaten we 'in de prei'. Redelijk voorspelbaar en autonoom, toch? Ik realiseerde mij pas later dat, naast het weer uiteraard, economische, maatschappelijke en ecologische omstandigheden wel degelijk van invloed waren op de bedrijfsvoering.

Dit artikel lezen?

Neem een abonnement en:
  • Krijg onbeperkt toegang tot cmweb.nl
  • Ontvang 2x per week de nieuwsbrief
  • Lees 6x per jaar het digitale magazine van CM