Uitkomsten evaluatie Werkkostenregeling

Uitkomsten evaluatie Werkkostenregeling

Op 23 maart 2018 heeft de Staatssecretaris van Financiu00ebn het rapport 'Evaluatie werking werkkostenregeling' naar de Tweede Kamer gestuurd, vergezeld van een reactie van het kabinet daarop. Deze whitepaper gaat in op de belangrijkste punten die het kabinet ziet in de evaluatie, de reactie van het kabinet op deze punten en op het vervolgtraject.

Op 23 maart 2018 heeft de Staatssecretaris van Financiën het rapport ‘Evaluatie werking werkkostenregeling’ naar de Tweede Kamer gestuurd, vergezeld van een reactie van het kabinet daarop. Deze whitepaper gaat in op de belangrijkste punten die het kabinet ziet in de evaluatie, de reactie van het kabinet op deze punten en op het vervolgtraject. Download hier de gratis whitepaper Uitkomsten evaluatie Werkkostenregeling
Evenwichtige man-vrouwverhouding: nieuwe wet in werking getreden

Evenwichtige man-vrouwverhouding: nieuwe wet in werking getreden

Per 1 januari van dit jaar is een nieuwe wet in werking getreden, die erop is gericht om de verhouding tussen mannen en vrouwen in raden van bestuur en raden van commissarissen evenwichtiger te maken. De nieuwe wet voorziet er ook in dat de benoeming van een mannelijke commissaris bij een beursgenoteerde vennootschap nietig is, zolang de raad van commissarissen bij die beursvennootschap nog niet evenwichtig is samengesteld.

Nieuwsbrief Loonheffingen 2022: Dit zit er in de derde versie

Nieuwsbrief Loonheffingen 2022: Dit zit er in de derde versie

De derde Nieuwsbrief Loonheffingen 2022 gaat onder meer over verlengde coronamaatregelen, de nieuwe regels omtrent gerichte vrijstellingen van Arbovoorzieningen en de gevolgen van een arrest van de Hoge Raad over sectorwijzigingen.

Uitzendpersoneel dat door lockdown thuiszit: onvoorziene omstandigheid?

Uitzendpersoneel dat door lockdown thuiszit: onvoorziene...

Een uitzendbureau eist dat een schoonmaakbedrijf zich houdt aan een inleencontract tijdens de eerste lockdownperiode in 2020. Het bedrijf weigert de factuur te betalen en het uitzendbureau stapt daarom naar de rechter. Die moet beslissen of de pandemie een onvoorziene omstandigheid is.

9 vragen en antwoorden over de thuiswerkvergoeding

9 vragen en antwoorden over de thuiswerkvergoeding

De komst van de nieuwe gerichte fiscale vrijstelling voor het vergoeden van thuiswerkkosten roept enkele vragen op. Naar aanleiding van antwoorden van het ministerie van Financiu00ebn op vragen uit de Tweede Kamer zet cm: hier op een rij wat de thuiswerkvergoeding betekent voor werkgevers en werknemers.

De grens over: 'Een uniforme werkwijze is essentieel'

De grens over: 'Een uniforme werkwijze is essentieel'

Internationalisering is aan de orde van de dag. Organisaties groeien uit hun jasje in Nederland en zien kansen in het buitenland. Waar moeten organisaties die onze landgrenzen willen oversteken rekening mee houden als het gaat om hun financiële administratie en waar lopen ze tegenaan? Monique Engelaar en Viktor Wassmann, principal product marketing en senior commercial product manager van Exact, geven antwoord.

Stappenplan: Horizontaal toezicht

Stappenplan: Horizontaal toezicht

Grote belastingplichtige organisaties moeten van de fiscus toezicht houden en aantonen dat ze administratief in control zijn. Hoe zit het met de eisen voor interne beheersing en wat is er nodig voor de fiscale beheersing en monitoring? Een stappenplan.

Wat te doen met de arbeidsovereenkomst na 104 weken ziekte?

Wat te doen met de arbeidsovereenkomst na 104 weken ziekte?

Als een werknemer ziek wordt, heeft de werkgever de plicht om de werknemer te laten re-integreren op de eigen werkplek of in andere passende arbeid. Als er wel passende arbeid beschikbaar is, staat de werkgever voor de keuze: de arbeidsovereenkomst aanpassen of niet? En als er geen passende arbeid beschikbaar is, volgt de vraag: de arbeidsovereenkomst beëindigen of niet? Elke keuze heeft gevolgen. Cm: geeft je handvatten.

'Controller is met GRIP ook in control over belastingen'

'Controller is met GRIP ook in control over belastingen'

Een gunstige leaseregeling waar je het bestaan niet van wist. Een subsidiemogelijkheid die je per ongeluk links laat liggen. Het missen van de deadline van een belastingmaatregel. 'Wat het ook is, als je niet in control bent over je belastingen, ben je niet in control over je onderneming', constateert Juliette Goetzee, managing director van Nextens.

Wettelijke grondslag voor verplicht gebruik eHerkenning bij aangifte loonheffingen

Wettelijke grondslag voor verplicht gebruik eHerkenning bij aangifte...

Sinds 1 januari 2020 is het verplicht om gebruik te maken van eHerkenning voor het doen van aangifte loonheffingen. Deze verplichting is ingevoerd vanwege het feit dat er meer privacygevoelige persoonsgegevens worden getoond bij aangiften loonheffingen. Hiermee beoogde de staatssecretaris van financiën te voldoen aan de eis uit de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De Hoge

Een disfunctionerende werknemer in dienst? Dit zijn de regels!

Een disfunctionerende werknemer in dienst? Dit zijn de regels!

Werkgevers kunnen te maken krijgen met werknemers die niet goed functioneren. De werknemer levert bijvoorbeeld kwalitatief slecht werk af of kan onvoldoende meegroeien met veranderingen in de organisatie. Men zou dan het liefst afscheid willen nemen van deze werknemer, maar wat zijn hiervoor de wettelijke regels? Zorg voor een volledig dossier Zodra er wordt opgemerkt

Geen belastingrente verschuldigd wanneer fiscus al beschikt over het te betalen bedrag

Geen belastingrente verschuldigd wanneer fiscus al beschikt over het...

De Hoge Raad heeft zich uitgesproken over de vraag of de belastingdienst belastingrente in rekening mag brengen over een periode waarin zij al beschikt over het te betalen belastingbedrag. In de praktijk komt het vaak voor dat de inspecteur belastingrente in rekening brengt als het opleggen van een aanslag te lang op zich heeft laten

Verplicht energielabel C kantoren: wat zijn de gevolgen voor u?

Verplicht energielabel C kantoren: wat zijn de gevolgen voor u?

Als uw kantoorpand energielabel D of lager heeft, zult u in de meeste gevallen moeten investeren in energiebesparende maatregelen. Als uw verhuurder geen label heeft, is het de hoogste tijd om dat vlug te veranderen. Gebeurt dat niet, dan volgen vanaf 1 januari 2023 controles, verbeterplannen, dwangsommen of zelfs sluitingen. Er is een aantal uitzonderingen. Hoe zit het precies?