Eigenrisicodragerschap voor de WGA: de moeite waard?

Eigenrisicodragerschap voor de WGA: de moeite waard?

Het beleid van vandaag bepaalt de rekening van morgennZo'n 800.000 mensen in Nederland zijn arbeidsongeschikt. Dat is allereerst vervelend voor henzelf. Maar ook voor u als werkgever is het nadelig. Zo bent u in sommige gevallen tien jaar verantwoordelijk voor de kosten van de uitkering u00e9n de re-integratie.

Het beleid van vandaag bepaalt de rekening van morgen

Zo’n 800.000 mensen in Nederland zijn arbeidsongeschikt. Dat is allereerst vervelend voor henzelf. Maar ook voor u als werkgever is het nadelig. Zo bent u in sommige gevallen tien jaar verantwoordelijk voor de kosten van de uitkering én de re-integratie. In deze paper geven we tips en informatie over: ✅ Publiek verzekeren (UWV) of samenwerken met een verzekeraar (privaat)? ✅ Wie maakt de afweging, HR of Finance? ✅ Verzuimontwikkelingen Wilt u tips en informatie die u helpen bij het maken van de juiste keuze voor uw organisatie? Vul dan uw gegevens in en vraag de gratis download op. [maxbutton id="12" url="https://form.cmweb.nl/cm-eigenrisicodragerschap-voor-de-wga" text="Vraag hier uw gratis download op" ]  
Verplichte AOV voor zelfstandige ondernemers: zo ziet dat eruit

Verplichte AOV voor zelfstandige ondernemers: zo ziet dat eruit

Er ligt een wetsvoorstel voor de nieuwe plicht voor zelfstandige ondernemers om verzekerd te zijn voor financiële risico's door arbeidsongeschiktheid. Dit plan rolt uit de afspraken die destijds zijn gemaakt voor het pensioenakkoord. Cm: legt uit waar het om gaat.

Controleer beschikking gedifferentieerde premie Werkhervattingskas dit jaar extra goed

Controleer beschikking gedifferentieerde premie Werkhervattingskas...

Het loont om de beschikking gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk) te controleren op een juiste hoogte van de premie. Deze beschikking valt eind november/begin december bij werkgevers op de mat. Onderzoek van Aon onder meer dan duizend werkgevers toont aan dat u00e9u00e9n op de zeven toerekeningen onjuist is. Een herziening kan leiden tot een besparing van tienduizenden euro's.

Werkgeverspremies Ziektewet en WGA stijgen volgend jaar

Werkgeverspremies Ziektewet en WGA stijgen volgend jaar

Het gemiddelde premiepercentage van de Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten(WGA) stijgt volgend jaar naar 0,84 (van 0,78). Deze premie blijft de komende jaren stijgen, UWV verwacht uit te komen op 1 procent. De premie voor de Ziektwet stijgt met 0,10 procent.

Vraag compensatie transitievergoeding aan vanaf 1 april 2020

Vraag compensatie transitievergoeding aan vanaf 1 april 2020

Vanaf 1 april kunnen werkgevers bij het UWV compensatie vragen voor betaalde transitievergoedingen aan werknemers die op of na 1 juli 2015 wegens langdurige arbeidsongeschiktheid uit dienst zijn. Het UWV zal hiervoor vanaf 1 april een formulier online zetten. Werknemers die voorheen nog een slapend dienstverband hadden, kunnen sinds een uitspraak van de Hoge Raad eisen dat zij worden ontslagen en ook een transitievergoeding meekrijgen. Vooral kleine werkgevers zouden hier door hoge kosten maken. Naar verwachting zullen er daarom veel aanvragen worden gedaan in de eerste dagen.

Hervorming arbeidsmarkt: zo staat het ervoor

Hervorming arbeidsmarkt: zo staat het ervoor

Ondanks de demissionaire status van het kabinet, gaat het door met het hervormen van de arbeidsmarkt. Wat is de stand van zaken?

Meerderheid mkb-ondernemers niet verzekerd voor loondoorbetaling bij ziekte

Meerderheid mkb-ondernemers niet verzekerd voor loondoorbetaling bij...

Twee derde van de kleine ondernemers is niet verzekerd om het loon door te betalen bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Bij technische beroepsbeoefenaren en in de zakelijke dienstverlening zijn meer ondernemers hiervoor verzekerd, respectievelijk 43 en 38 procent.

Bij 'profijtabiliteit' staat de mens centraal

Bij 'profijtabiliteit' staat de mens centraal

Leidinggevenden moeten medewerkers meer koesteren. Daar heeft iedereen profijt van, zegt inzetbaarheidsexpert Paul ter Wal, auteur van 'Profijtabiliteit'. 'Laat een werknemer met mentale klachten niet zes weken wachten op iemand die er niet voor heeft doorgeleerd.' In zijn boek Profijtabiliteit beschrijft werk- en gezondheidsarchitect Paul ter Wal de weg naar een duurzame organisatie waarin het

Sterke toename langdurig verzuim door werkdruk wegens arbeidskrapte

Sterke toename langdurig verzuim door werkdruk wegens arbeidskrapte

In het mkb steeg het aantal verzuimmeldingen met 39 procent ten opzichte van een jaar eerder. Ook het aantal werknemers dat langdurig uitvalt neemt toe. Daar is vooral de hoge werkdruk omdat er te weinig personeel is de oorzaak van. Dat meldt verzekeraar Interpolis. Het totale ziekteverzuim neemt toe door de griepepidemie, coronapandemie en de

Hoger verzuim door griep, corona en burn-out

Hoger verzuim door griep, corona en burn-out

Het ziekteverzuim is in september weer gestegen. Arbo-specialisten wijten de toename vooral aan griep en corona. Ook zitten er meer mensen thuis met psychische klachten dan in 2019, wat het gevolg zou zijn van burn-out door corona en arbeidskrapte. In september lag het verzuimpercentage op 4,3 procent tegenover 4 procent in augustus, zo melden ArboNed

Arbo Unie: voorkom uitval door verhoogde werkdruk coronacrisis

Arbo Unie: voorkom uitval door verhoogde werkdruk coronacrisis

Hoewel verzuim door coronabesmettingen erg lang kan duren, merkt Arbo Unie op dat de psychische klachten die werknemers ontwikkelen gedurende de crisis schadelijke effecten kan hebben op het functioneren van personeel. De arbodienst roept werkgevers op om stil te staan bij preventieve maatregelen.

'Compenseer werkgevers voor loondoorbetaling bij verplichte thuisquarantaine'

'Compenseer werkgevers voor loondoorbetaling bij verplichte...

Werkgevers moeten worden gecompenseerd voor het doorbetalen van loon tijdens verplichte thuisquarantaine van werknemers. MKB-Nederland heeft aan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gevraagd om daar een fonds voor beschikbaar te stellen.

Nog veel vraagtekens bij mkb-verzuim-ontzorgverzekering

Nog veel vraagtekens bij mkb-verzuim-ontzorgverzekering

Eind deze maand zou de campagne 'Beter geregeld' starten van mkb-Nederland. Dit naar aanleiding van de nieuwe mkb-verzuim-ontzorgverzekering die werkgevers vanaf 1 januari 2020 zou moeten ontlasten. Het Ministerie van Sociale Zaken had toegezegd deze campagne te financieren, maar is tot op heden niet over de brug gekomen. Hierdoor tasten veel mkb-ondernemers nog in het duister wat betreft deze nieuwe verzekering.