Wat u als financial beslist moet weten over sustainable finance

Wat u als financial beslist moet weten over sustainable finance

Het onlangs verschenen Intergovernmental Panel on Climate Change maakt de stand van zaken van klimaatverandering pijnlijk duidelijk. Het schetst een aantal scenario's, waarbij het onomkeerbaar is dat de gemiddelde temperatuur op aarde gaat stijgen. Duidelijk is dat er meer moet gebeuren aan klimaatadaptatie en dat ook financials niet meer om het verhaal heen kunnen. In deze whitepaper zetten we op een rij welke rol sustainability nu al in finance speelt.

Het onlangs verschenen Intergovernmental Panel on Climate Change maakt de stand van zaken van klimaatverandering pijnlijk duidelijk. Het schetst een aantal scenario’s, waarbij het onomkeerbaar is dat de gemiddelde temperatuur op aarde gaat stijgen. Duidelijk is dat er meer moet gebeuren aan klimaatadaptatie en dat ook financials niet meer om het verhaal heen kunnen. In deze whitepaper zetten we op een rij welke rol sustainability nu al in finance speelt.
  • Wat is sustainable finance?
  • Steeds meer aandacht voor sustainability
  • Invloed van de coronacrisis
  • Nog een lange weg te gaan
  • Toenemende invloed van niet-financiële informatie
  • Hoe wordt de onderneming duurzaam?
  • Wat is de rol van de financial?
  • Rol van banken
  • Rol van financieel dienstverleners
Wilt u meer weten over sustainable finance? Vul dan uw gegevens in en vraag de gratis download op. [maxbutton id="12" url="https://form.cmweb.nl/cm-sustainability" text="Vraag hier uw gratis download op" ]
Meer investeringen in duurzame mobiliteit door CSRD-verplichting

Meer investeringen in duurzame mobiliteit door CSRD-verplichting

De invoering van de CSRD-richtlijn zorgt ervoor dat bedrijven meer gaan investeren in duurzame mobiliteit. Om te voldoen aan de CSRD-richtlijnen zegt 54 procent van de bedrijven veranderingen door te voeren. Dit blijkt uit de resultaten van een Ayvens-onderzoek (de grootste leasemaatschappij van Nederland) onder bijna 400 Nederlandse bedrijven, waarvan 100 CSRD-plichtig.

Nederland circulair in 2050: hoe financiert het mkb de omslag?

Nederland circulair in 2050: hoe financiert het mkb de omslag?

Nederland heeft de ambitie om in 2050 volledig circulair te zijn. Dit betekent dat ook bedrijven hun activiteiten en verdienmodellen anders moeten gaan organiseren. Ze moeten zoveel mogelijk gebruik gaan maken van duurzaam geproduceerde, hernieuwbare grondstoffen. Hoe gaan we dat financieren?

We staan voor een zure appel en doen alsof-ie er niet is

We staan voor een zure appel en doen alsof-ie er niet is

Nederland wordt overspoeld met lastige vraagstukken. Hoogleraar Duurzaam Ondernemen Jan Jonker denkt dat we naar het verleden kunnen kijken om lessen te trekken over het creëren van nieuwe waarde.

IMF: 'CO2-taks nodig vanwege AI en cryptovaluta'

IMF: 'CO2-taks nodig vanwege AI en cryptovaluta'

Elektriciteitsverbruik en CO2-uitstoot groeien door grotere inzet van technologieën als AI en cryptovaluta. Wereldwijde CO2-beprijzing is nodig, vindt het IMF.

Bedrijven ervaren weinig belemmeringen klimaatneutraliteit

Bedrijven ervaren weinig belemmeringen klimaatneutraliteit

Hoewel maar een zeer klein deel van de bedrijven nu al klimaatneutraal is, verwachten ondernemers meer te investeren in duurzaamheid en zien ze weinig belemmeringen om het bedrijf klimaatneutraal te maken.

Miljardeninvesteringen duurzaamheid dankzij 249 miljoen fiscaal voordeel

Miljardeninvesteringen duurzaamheid dankzij 249 miljoen fiscaal...

Nederlandse bedrijven hebben voor miljarden in zonnepanelen, warmtepompen en andere duurzame middelen geïnvesteerd het afgelopen jaar. Met totale investeringen van 4.385 miljoen euro hebben ondernemingen 24 procent meer geld gestoken in duurzaamheid dan het jaar ervoor.

Afgezwakte EU-wet verantwoord ondernemen geldt per 2027

Afgezwakte EU-wet verantwoord ondernemen geldt per 2027

De CSDDD, die bedrijven verplicht om te letten op maatschappelijk verantwoord ondernemen in hun keten, is goedgekeurd door de Europese Raad en gaat per 2027 in voor de allergrootste bedrijven. De wet geldt na eerdere afzwakking in eerste instantie voor 0,1 procent van Europese bedrijven.

Businesscase voor circulair ondernemen

Businesscase voor circulair ondernemen

Om te kunnen voortbestaan moet een onderneming winst maken. Maar uiteindelijk is winst alleen op lange termijn geen levensvatbare strategie. Financieel rendement alleen geeft geen bestaanszekerheid. Gezonde omzet en winstcijfers vertellen maar één kant van het verhaal.