Webinar terugkijken: Hoe structureer je financiële en niet-financiële informatie?

Webinar terugkijken: Hoe structureer je financiële en niet-financiële informatie?

ESG, source to pay, risicomanagement en compliance-eisen… De vraag naar financiële en niet-financiële informatie kan overweldigend zijn. In de toekomst komt er alleen maar meer bij. Wat het onderwerp ook is, je zult als financial data moeten kunnen verzamelen, structureren en het liefst ook nog automatiseren. Tijdens een webinar werd beantwoord hoe u financiële en niet-financiële informatie structureert.

Dat structureren is nodig om erover te kunnen rapporteren naar uw stakeholders. En ook – bijvoorbeeld in het geval van ESG – om de voortgang te kunnen monitoren en te kunnen bijsturen. Maar hoe doe je dat als je meerdere (veelal oude) systemen hebt, of een onderwerp als ESG vele componenten en stakeholders intern en extern kent en je wel overzicht wilt houden? Hoe verzamel je data? Hoe stroomlijn je jouw processen? Hoe rapporteer je over ESG? Hoe belangrijk is het dat je ICT-kennis hebt om controls neer te zetten voor bijvoorbeeld niet-financiële doelstellingen?

Kosteloos webinar

Dit webinar stond onder moderatorschap van Ronald Bruins, hoofdredacteur van Executive Finance.

Hij ging in gesprek met Liliane Naalden-de Jager, directeur Corporate Control bij Alliander, en Gijs de Vries, senior manager Solution Consulting bij ServiceNow.

Deze onderwerpen komen in ieder geval aan bod tijdens het webinar:

  • Setting the scene: hoe ICT-gedreven zijn organisaties nu?
  • Welke ontwikkelingen komen op de finance-afdeling af?
  • Hoe heeft Alliander het onderwerp ESG opgepakt?
  • Wat kun je  doen om financiële en niet-financiële informatie te verzamelen en te bundelen?
  • Hoe kom je tot dashboarding, monitoring en sturing op de juiste kpi’s?
  • Hoe kun je technologie inzetten om de klus voor je te klaren?
  • Welke ICT-kennis heeft een financial nodig om het gesprek aan te gaan met ICT?

Wil je meer weten over hoe je structureert, monitort en stuurt op basis van financiële en niet-financiële informatie? Kijk het webinar dan gratis terug.

Dit webinar wordt mede mogelijk gemaakt door:

Martijn Slot

Martijn Slot

Redacteur CM: Executive

Hoe zorg je ervoor dat investeringen futureproof zijn?

Hoe zorg je ervoor dat investeringen futureproof zijn?

Investeringsbeslissingen in een transformerende wereld door digitalisering en verduurzaming geven organisaties kopzorgen. Consultant Sander Jansen legt uit hoe je een strategie inzet die klassieke overwegingen loslaat.

Stappenplan CSRD: impact-reporting op basis van de Europese duurzaamheidsrichtlijn

Stappenplan CSRD: impact-reporting op basis van de Europese...

De duurzaamheidsregels die met CSRD op ons afkomen worden steeds concreter. Grote ondernemingen moeten er per boekjaren die beginnen vanaf 1 januari 2024 aan voldoen. Middelgrote zijn een jaar later aan de beurt. Een stappenplan is altijd handig om een begin te maken.

CEO's verwachten binnen drie jaar volledige terugkeer naar kantoor

CEO's verwachten binnen drie jaar volledige terugkeer naar kantoor

Medewerkers die vaak op kantoor werken, komen eerder in aanmerking voor salarisverhoging of promotie. Dat denkt een ruime meerderheid van de CEO's wereldwijd (87 pocent). Het is een van de uitkomsten van de tiende KPMG CEO Outlook, een jaarlijks internationaal onderzoek onder ruim 1.300 CEO's van bedrijven met een jaaromzet van 500 miljoen dollar of meer.

Meer investeringen in duurzame mobiliteit door CSRD-verplichting

Meer investeringen in duurzame mobiliteit door CSRD-verplichting

De invoering van de CSRD-richtlijn zorgt ervoor dat bedrijven meer gaan investeren in duurzame mobiliteit. Om te voldoen aan de CSRD-richtlijnen zegt 54 procent van de bedrijven veranderingen door te voeren. Dit blijkt uit de resultaten van een Ayvens-onderzoek (de grootste leasemaatschappij van Nederland) onder bijna 400 Nederlandse bedrijven, waarvan 100 CSRD-plichtig.

'Maak als financial nu al de vertaalslag van CSRD naar CSDDD'

'Maak als financial nu al de vertaalslag van CSRD naar CSDDD'

De CSRD zit bij de meeste organisaties inmiddels wel tussen de oren. De richtlijn verplicht organisaties, als eerst de grote beursfondsen, te rapporteren over duurzaamheid in hun eigen organisatie en hun ketens. De CSDDD geniet die bekendheid nog niet, terwijl deze richtlijn nog een stapje verdergaat. Reden genoeg voor financials om erin te duiken.

Nederland circulair in 2050: hoe financiert het mkb de omslag?

Nederland circulair in 2050: hoe financiert het mkb de omslag?

Nederland heeft de ambitie om in 2050 volledig circulair te zijn. Dit betekent dat ook bedrijven hun activiteiten en verdienmodellen anders moeten gaan organiseren. Ze moeten zoveel mogelijk gebruik gaan maken van duurzaam geproduceerde, hernieuwbare grondstoffen. Hoe gaan we dat financieren?

We staan voor een zure appel en doen alsof-ie er niet is

We staan voor een zure appel en doen alsof-ie er niet is

Nederland wordt overspoeld met lastige vraagstukken. Hoogleraar Duurzaam Ondernemen Jan Jonker denkt dat we naar het verleden kunnen kijken om lessen te trekken over het creëren van nieuwe waarde.

IMF: 'CO2-taks nodig vanwege AI en cryptovaluta'

IMF: 'CO2-taks nodig vanwege AI en cryptovaluta'

Elektriciteitsverbruik en CO2-uitstoot groeien door grotere inzet van technologieën als AI en cryptovaluta. Wereldwijde CO2-beprijzing is nodig, vindt het IMF.