Thomas Groenewoud van ZorgSaam Zorggroep Zorgfinancial 2023

Thomas Groenewoud van ZorgSaam Zorggroep Zorgfinancial 2023

Thomas Groenewoud ZorgSaam Zorggroep in Zeeuws Vlaanderen is de Zorgfinancial van het jaar 2023. Hij wint de verkiezing tijdens het Fizi Jaarevent 2023. Fizi, het netwerk van zorgfinancials, organiseerde dat dit jaar samen met Alterim.

Groenewoud werkt als manager financiën & inkoop bij ZorgSaam Zorggroep in Zeeuws Vlaanderen. ‘De jury ziet Thomas als een ambitieuze jonge zorgfinancial die vakinhoudelijk sterk is en het hele speelveld zowel intern als extern overziet,’ zegt Marika Roodzant die de titel overdraagt aan Groenewoud.

‘Een verbinder die creatieve oplossingen bedenkt. Thomas onderscheidt zich door zijn verbindende en initiatiefrijke rol op het vlak van samenwerking met andere zorgorganisaties, verzekeraars en zelfs een verregaande samenwerking met het Universitair Ziekenhuis in Gent.’   

De jury, bestaande uit Marika Roodzant (Zorgfinancial 2021), Jorrit Wigchert (voorzitter Fizi), Martin Meijerink (kandidaat voorzitter sectorbestuur Ziekenhuizen) en Arthur Torn (partner bij Alterim) hebben bij de beoordeling vooral gekeken naar welke impact de zorgfinancial heeft gemaakt in de zorg.

Thomas bedankt de jury voor de mooie woorden en geeft aan dat hij de titel kon winnen dankzij een goed team en een stevige thuisbasis. De twee andere finalisten waren: Martine Hoekstra, manager financiën, control & inkoop bij St Jansdal Ziekenhuis en Jos Wannet, manager Finance & Control bij Zorggroep Pantein.