Gemeente Hardenberg
We moeten allemaal weer thuiswerken. De werkgever moet daar goede afspraken over maken. Deze kunnen worden vastgelegd in een thuiswerkovereenkomst.
Financiële opsporingsdienst FIOD heeft een woning en bedrijfspand onderzocht na een melding van een curator dat er iets niet in de haak was bij het faillissement van een echtpaar. De twee worden verdacht van faillissementsfraude, belastingfraude, valsheid in geschrifte en misbruik van covid-19 subsidies. Volgens de FIOD maakte de man gebruik van turboliquidaties om meerdere
Dit is de moderne werkpleknOnderweg, thuis, met braille-apparatuur, vanuit een rolstoel, in het park - de werkplek van nu is net zo divers als uw medewerkers. Wilt u al uw mensen, jong en oud, maximaal de mogelijkheid geven hun talent voor u in te zetten, dan is keuzevrijheid in hun werkplek onmisbaar. Met onze complete werkplekoplossing, op basis van Microsoft 365, biedt u ze die vrijheid.
Thuiswerken: hybride als de nieuwste normnVan af en toe een dagje, is thuiswerken bij veel organisaties de norm geworden. Wat begon in de coronaperiode, blijkt voor veel mensen en organisaties iets voor de lange termijn. Want we hebben allemaal, werkgevers en werknemers, ontdekt dat het anders kan. We willen een blijvende verandering, waarin de werkplek op kantoor en thuis in elkaar overvloeien: de hybride werkplek. Maar die nieuwe norm vraagt wel wat van werkgevers - als ze het (samen) werken thuis tenminste net zo goed willen faciliteren als op kantoor. In deze whitepaper laten we je zien wat daarbij komt kijken. Onderwerpen die onder andere besproken worden zijn:
Leidinggeven aan een afdeling of het gehele bedrijf vraagt in deze onzekere tijden om een analytische aanpak. Die analyse kan helpen om juist terug te grijpen naar de cijfers en de data om zo meer zekerheid te verkrijgen. Op basis daarvan kan de financial volgende stappen zetten, als het grondwerk maar is gedaan. Dat grondwerk is nodig om wendbaar te kunnen zijn en snel te kunnen schakelen.u00a0 Want dat is, zeker nu, een eerste vereiste.
De eerste uitbetaling van het Europese herstelplan na de pandemie staat gepland voor september. De Europese Commissie heeft de eerste mijlpaal van het Nederlandse plan goedgekeurd. Er volgen nog verdere betaalverzoeken voor volgende fases aan het eind van het jaar, in 2025 en in 2026. Niet alle vervolgplannen staan er rooskleurig voor.
Steunmaatregelen die te lang doorlopen, zorgen voor een afname van bedrijvigheid en zijn niet goed voor de economische ontwikkeling. Het CPB adviseert de overheid om nu een plan op te stellen voor een beleidsreactie op crises, zodat ondernemers weten wat ze kunnen verwachten en wat niet. Dit voorkomt een 'compensatiesamenleving' zoals we de afgelopen jaren zagen.
Met name de trage invoering van een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen leidt tot een mogelijk verlies van honderden miljoenen of zelfs miljarden euro's aan EU-steun. Deze wetgeving is een voorwaarde voor de beloofde miljarden euro's aan coronaherstel vanuit de EU.
Ondernemingen die coronasteun NOW ontvingen zijn vaker problematische zakenpartners met betaalproblemen, ook na de pandemie. Ze betalen rekeningen relatief minder vaak op tijd, zijn vaker betrokken bij incassoprojecten en lopen een hoger risico op faillissement.
Een werkgever die reiskostenvergoeding in 2020 onbelast uitkeert aan werknemers, krijgt daarvoor een naheffingsaanslag van de Belastingdienst. Volgens de inspecteur hebben werknemers niet op tijd aangegeven de onbelaste reiskostenvergoeding te willen. De rechtbank toont zich ontevreden over een latere toelichting van het ministerie van Financiën, die met terugwerkende kracht geldt.
Met het sneuvelen van de Wet werken waar je wilt in de Eerste Kamer is de officiële thuiswerkwet van de baan. Politici in de Tweede Kamer, die de wet eerder goedkeurden, zijn teleurgesteld en vakbonden zijn boos.
Een meerderheid van werkgevers wil personeel weer op kantoor hebben. Bedrijven draaien zowel investeringen in mentale gezondheid van werknemers als flexibiliteit over waar ze werken terug nu we onzekere tijden tegemoet gaan. Dat meldt LinkedIn op basis van eigen onderzoek onder vacatures en werkgevers. Van de 100 Nederlandse bestuurders past 70 procent de arbeidsvoorwaarden aan
Het wetsvoorstel voor de 'Wet werken waar je wilt' is aangenomen door de Tweede Kamer en gaat nu naar de Senaat ter goedkeuring. Wat is deze wet precies en voor wie geldt dit? Cm: geeft antwoord op vijf vragen. Wat houdt de wet in? Tijdens de coronacrisis is werken zodanig veranderd dat thuiswerken niet alleen