Self-billing: de voordelen van een optimaal facturatieproces

Self-billing: de voordelen van een optimaal facturatieproces

Een fout in een ontvangen factuur? Een leverancier die niet op tijd of een onjuiste factuur stuurt? Veel tijd kwijt aan het controleren en verwerken van ontvangen facturen? Het is aan de orde van de dag.u00a0

Weinig controle over het financieel-administratieve proces? Dat komt zeker voor. Het zijn voorbeelden waar bedrijven tegenaan kunnen lopen. Met self-billing, ook wel reverse billing of reversed billing, houdt een bedrijf controle over het facturatieproces. Self-billing draait het facturatieproces om: niet de leverancier, maar ú als opdrachtgever verzorgt de factuur uit naam van de leverancier. Op basis van goedgekeurde ontvangsten, uren of onkosten verstuurt de software uit naam van de leverancier aan u een factuur.

Robotic Process Automation

Robotic Process Automation (RPA) ook wel computer-naar-computer-oplossingen genoemd, betekent in het geval van self-billing dat uw financiële proces verder wordt geautomatiseerd. Informatie die al in andere systemen (bijvoorbeeld: financieel pakket, urenverantwoordingssysteem, bemiddelingssoftware of HR-software), bekend zijn, worden via een API naar de software ingelezen. Via Robotic Process Automation wordt uw financiële proces slim georganiseerd en uw documentenstroom wordt volledig digitaal afgehandeld.

Minder fouten

De handelingen die eerder door de mensen van uw financiële afdeling werden gedaan, doet de software nu. Hierdoor houden uw collega’s tijd over om zich bezig te houden met andere belangrijke zaken. En omdat systemen minder fouten maken dan mensen, is de kans op fouten ook een heel stuk kleiner. U kunt veel eerder uw financiële proces afsluiten, ofwel een Fast Close, en inzicht hebben in uw resultaten. Meer weten over self-billing? Download deze gratis whitepaper Waarom self-billing uw bedrijf kan helpen.Dit artikel is gesponsord door Selfbilling.com.